Ottaa päähän

Suomessa työttömyys kasvaa. Pitkäaikaistyöttömyyden torjuntaan ja katkaisuun käytettävät rahat ovat loppuneet jo aikoja sitten. Kuka kantaa vastuun pitkäaikaistyöttömyyden sosiaalisista vaikuksista? Miksi yksikään media ei kysy Kokoomukselta mitään, vaikka se voitti viime eduskuntavaalit nimenomaan vaatimalla työvoimapoliittisten rahojen leikkaamista? Kokoomushan tunnetusti voitti vaalit halvalla ”tempputyöllistämistä”koskevalla kritiikillään.

Pitkäaikaistyöttömyyttä ei saa päästää kasvamaan, sillä sen alaspainaminen on hirvittävän vaikeaa. Edellisen laman ”siperian” olisi pitänyt opettaa, mutta näköjään kukaan ei koskaan opi mistään mitään. Ottaa todella päähän.

Kun kerran olen alkanut purkaa sydäntäni, niin narisen sitten lisää. Otti päähän valtiosihteeri Sailaksen esiintyminen pari viikkoa sitten A-studiossa.  Viimeisen päälle fiksu Sailas kehaisi, kuinka hän jo vuoonna 1998 otti esille väestän ikääntymisen tuomat ongelmat. Olisi valtiosihteerin pitänyt muistaa, että Lipposen 1. hallituksen suurprojekti oli Kansallinen Ikäohjelma, jonka suosituksia on pikkuhiljaa toteutettu. Suomi sai asiasta jopa Bertelmanns säätiön tunnustuspalkinnon koska, Suomi ainoana eurooppalaisena maana otti ikääntymisen  esille.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top