Oikea vai vasen?

Olen viimeiseen saakka vältellyt kommentoimasta vaalipiiritoverini Matti Ahteen kantoihin, koska yleensä saman vaalipiirin saman puolueen edustajien erimielisyydet tulkitaan ”riitelyksi” tai ”kilpailuksi”. Viime lauantain Kalevassa oli Matin analyysi poliittisesta tilanteesta, jota on kuitenkin pakko kummentoida.

Kalevan mukaan Matti niputti yhteen Nato-keskustelun ja pyrkimykset presidentin valtioikeuksien kaventamiseen(Tennilä tekee samalla tavalla) ja syytti kokonaisuudesta Kokoomuksen oikeistolaistumista.Politiikassa saa näköjään sanoa mitä tahansa ”eikä koira perrään hauku”, kuten äidilläni oli tapana sanoa.

Ensinnäkin: eduskunnan ja parlamentarismin korostaminen ja presidentin vallan vähentäminen on vanha työväenliikkeen tavoite, josta demarit itse ovat nyt luopumassa. Toiseksi: Nato on eurooppalaisten sosialidemokraattien ideoima ja tukema järjestö, jossa ovat mukana Tanskan,Norjan,Ranskan,Viron,Saksan yms.yms.yms. sosialidemokraatit.

Nykyisen hallituksen pimeä puoli näyttää olevan Kepu.Sen ideologia on maanomistus ja maan ansiottomalla arvonnousulla keinottelu. Seuratkaapa vain pääministerin ja ministerin Vapaavuoren keskustelua Vihdin ideaparkista, Kollajasta, Pallaksen kansallispuiston avaamisesta yhdelle hotellinomistajalle monopoliksi jne.Kepulla ei ole mitään ympäristö-eikä yhdyskuntarakenne eikä kaavoitusnäkemystä.Vapaavuorella näyttää olevan.

Vapaavuorta on pidetty kovana oikeistolaisena. Ministerinä hän näyttää kunnon demarilta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top