Näpit irti mun beibistä-vuorotteluvapaasta

Työmarkinajärjestöt ovat pillastuneet hallituksen aikeista leikata vuorotteluvapaan korvauksia.Pillastuin minäkin, sillä vuorotteluvapaa on ollut yksi tärkeä väline edistää työssäjaksamista.Kaiken lisäksi vuorotteluvapaa on ”mun beibi” eli Lipposen 1.hallituksen ja työministerikauteni päätöksiä.

Säästöjä korvausten leikkaamisesta tulisi 7,5 miljoonaa euros eli käytännössä ei mitään. Samalla poistuisi yksi pitempien työurien luoja, mitä muuten pidetään erittäin keskeisenä hallituksen tavoitteena. Hallituksen kannattaisi harkita asiaa vielä kerran, sillä kannattaako näin pienellä ” säästöllä” ärsyttää työmarkkinoita ja samalla riistää työn raskaan raatajilta yksi unelma. Mahatma Gandhi jo aikoinaan sanoi, että se joka hallitsee ihmisten unelmia, hallitsee ihmisiä.

Moni suomalainen on jo käyttänyt vuorotteluvapaata, ja useampi haaveilee ajasta, jolloin voisi toteuttaa unelmansa.Toisille unelma voi olla vanhan äidin hoitaminen, toisille opiskelu, remontti, kehitysyhteistyö, uuden kielen opiskelu tai pelkkä akkujen lataaminen.En ole vielä tavannut yhtään tyytymätöntä vuorotteluvapaalla olijaa, mikä tietenkin tässä maailman luterilaisimmassa maassa ei ole täysin hyväksyttävää.

Vuorotteluvapaan korvausten leikkaaminen koskisi kipeimmin pienituloisia, jotka muutenkin käyttävät vuorotteluvapaata heikosti.

Juustohöylällä leikkaaminen on huono tapa saada aikaa välttämättömiä säästöjä. Eurokriisin ja maailmantalouden huonojen uutisten oloissa se vaikuttaa kansituolien uudelleenjärjestelyä Titanicilla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top