Naiset rakastavat Zapateroa

Täytyy tunnustaa, että  sosialidemokraateilla on viime vuosina ollut harvoja ilon hetkiä.Vaalit ovat menneet maassa kuin maassa kehnosti, ja oikeisto jyllää myös täällä Euroopan parlamentissa.  Hiljaisia signaaleja muutoksesta on kuitenkin ilmassa.

Uuden viestin tuoja oli nykyisen EU:n puheenjohtajamaan Espanjan pääministeri Rodriquez Zapatero.Häntä oli ilo kuunnella keskiviikkona Euroopan parlamentissa.Siinä vasta mies ja sosialisti.

Zapatero nosti esille esitellessään puheenjohtakauden ohjelmaansa Euroopan  energiariippuvuuden, mikä maksaa Euroopalle 65 miljardia eli yhtä paljon kuin kaikki julkiset investoinnit yhteensä. Ilmastomuutosta voidaan torjua kehittämällä sähköauto. Se on samalla uutta teollisuuspolitiikkaa. Hän haluaa luoda Eurooppaan digitaaliset sisämarkkinat jne. Pankit hän haluaa valvontaan , jotta uudelta talouskuplalta vältyttäisiin.

Kaiken lisäksi hän nosti esille naisiin kohdistuvan väkivallan torjumisen, joka on EU:n puheenjohtamaan painopiste sekä EU:ssa että kotimaassaan.” Perheväkivalta ei ole mikään pikkurikos, vaan vakava loukkaus  ihmisyyttä kohtaan”, hän sanoi ja piti tärkeänä, että  eurooppatasolla luodaan naisten suojelujärjestelmiä ja keskustellaan avoimesti asiasta.

Taitaa olla Euroopan ensimäiinen pääministeri, joka nosti perhevakivallan vakavaksi poliittiseksi asiaksi. Naiset ainakin rakastavat Zapateroa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top