Mitä vihreät ajattelevat?

Vuosikymmen sitten olisi paheksuttu suunnattomasti, jos sisäministeriön kansliapäälliköksi olisi esitetty sotilasta. Jokin aika sitten myös puolustusministeriön kansaliapäälliköksi nimitettiin sotilas, mikä jokin aika sitten olisi ollut täysin sopimatonta, koska nimenomaan puolustusministeriön kansliapäällikkyys oli itsestään selvästi siviilin paikka.Suomesta on tulossa sotilaiden Suomi.

Ymmärrän erittäin hyvin presidentti Tarja Halosen närkästyksen. Mitähän mahtavat vihreät ajatella, kun porvarihallitus syrjäyttää naisen toisensa jälkeen korkeilta virkapaikalta vain sen takia, että porvarihallituksen missio on miehittää virat porvareilla?
Ritva Viljasen syrjäyttämisyritys on kummallista erityisesti siksi, että sisäministeriöstä on tullut kokonaan maahanmuutosta vastaava ministeriö. Éikö juuri se vaadi sitä kokenutta ja kokonaisvaltaista otetta, mitä Viljanen edustaa?

Tapaus on kokonaisuudessaan hämmentävä. Presidentti ei voi puuttua pääministerin esittämiin minitserinimityksiin, mutta kansaliapäälliköt hän voi valita. Tässä tapauksessa onneksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top