Mihin Jungner kaatui?

Aamulehden toimittaja Taneli Heikka kysyi kolumnissaan  oikean kysymyksen:mihin Mikael Jungner kaatui? Hän myös vastasi:  Suomeen ei mahtunut mediajohtaja, joka avoimesti haastaa kilpailijoitaan väittelyyn ja sotkee alan  monopolien reviirejä.

” Kysymys on siis kovaakin kovemmasta  taistelusta vallasta ja  rahasta.Keskusta ja Kokoomus löysivät toisensa.Kyseessä oli reviiritaistelu, ja mitä poliittisin valinta, kun Lauri Kivinen valittiin uudeksi toimitusjohtajaksi. Ei mikään puoluepoliittinen  ”lautakakasa”pikkujuttu, vaan politiikan ytimiä kouraiseva  tapahtuma.Oli siis aika lapsellista vakuuttelua, että kysymys ei ollut politiikasta, vaan -hehheh, ihan normaalista pikkusievästä  sosialidemokraattisen valtakauden lopettamisesta. 

Varmasti YLEn työntekijät tajusivat tämän 2000-luvun ” lapualais  opperan” libreton ja puolustivat Jungneria rintanapein jne. Jungner oli  pidetty johtaja YLEssä, luova ja salliva ja hänen aikansa jää YLEn historiaan vaikeiden rakenteellisten uudistusten aikana.

Kiitokset Heikalle arvokkaasta analyysistä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top