Mielenkiintoiset kuulemiset

Komissaariehdokas  Catherine Ashton selvisi hyvin kolme tuntia kestäneessä meppien ”työhönottohaasttelussa”. Oikeistomepitkin esiintyivät varsin maltillisesti, vaikka etukäteen aikoivat puuttua Ashtonin menneisyyteen ja toimintaan ydinaseita vastustavassa kansalaisliikkeessä. Ilmeisesti  ko. mepit ovat tulleet jouluna järkiinsä, sillä ydinaseiden vastainen toiminta ei ole mikään nuoruuden synti , vaan kunnioitettavaa toimintaa tänäänkin. Obamakin on asettanut tavoitteekseen ydinaseettoman maailman.

Ashton pysyi ”coolina”, vaikka mepit tyrittivät ahdistaa hänet nurkkaan vaikeissa kansainvälisen politiikan kysymyksissä kuten  Iranin ja Israelin ongelmissa sekä suhtautumisessa Venäjän ihmisoikeusloukkauksiin.  Sain sen vaikutelman ,että hänestä tulee todella hyvä uusi ulkopolitiikan johtaja Euroopan unionille.  Tämä kaikkki ilman demarisilmälaseja.

Meidän kaikien Olli Rehn oli  lievä  pettymys, mutta vain lievä.Hänestä tulee varmasti hyvä talousministeri.Vastauksista kuitenkin puuttui syvyyttä ja konkretiaa. Ehkä omat odotukseni olivat liian korkealla. Olli toisteli  jo vähän kuluneita ”uusia freeseja” vihreästä ja älykkäästä vihreästä  kasvusta” pääsemättä eteenpäin. Eurooppa ei todellakaan mikään Jumalan valittu manner, vaan kasvavan työttömyyden,  velkaantuvien kansantalouksien,  rakennemuutosten ja ikääntyvän väestön manner.  No, hyvinhän se Olli pärjäsi. Positiivisinta oli, että hän lupaisi paneutua erityisesti uusiin, innovatiivisiin kansantalouksien rahoituslähteisiin.

Tiistaina on  uuden  laajentumiskomissaarin ja keskiviikkona työ-ja sosiaaliasioiden komissaarin  ”kuulustelut”. Minullakin on niissä molemmissa puheenvuoro. Työ täällä ”Euroopan eduskunnassa ” on alkanut täysillä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top