Make Europa great again

Euroopan parlamentti on aloittanut työstä joulutauon jälkeen.Viime vuoden pessimismi on vaihtunut optimismiksi. Erityinen ilonaihe on, että Saksan hallitusneuvottelut näyttävät etenevän ja uusi sosialidemokraattien ja konservatiivien koalitio on syntymässä. Vaikka demarit vannoivat vaalitappion jälkeen, että suuren koalition tarina on loppu,  sosialidemokraattien DNA:ssa oleva vastuuntunto ja vastuunkanto ovat nyt viemässä voiton.

Eurooppa tarvitsee juuri nyt vakaata Saksaa ja vahvaa Eurooppaa, kun Atlantin toisella puolella hallitsee itseään neroksi kutsuva Donald Trump. Nyt on aika tehdä Euroopasta jälleen poliittisesti merkittävä, globaali johtaja. Make Europa great again, Merkel  and Schulz!

Euroopan tulevaa musiikkia on Merkel-Schulz-Macron. Eurooppa nousee uudelleen politiikan painopistealueeksi keskeisissä Euroopan maissa ja vetää myös katseella seuraajia mukaansa. Suomenkin on nyt aika korjata vetäytyvää linjaansa.

Euroopalla on edessään mittavat tehtävät. Pankkiunioni on saatava valmiiksi. Vakausmekanismi aiotaan muuttaa valuuttarahastoksi. Unioni saa myös uuden valtiovarainministerin vaikka Suomi asiaa vastustaakin. Ideana on siirtää  euroryhmän puheenjohtajan  tehtävät komission varapuheenjohtajalle. Ei sen kummempaa.

Veronkiertoa ja veroparatiiseja pitää saada kuriin. Siihen tarvitaankin erityistä rohkeutta, onhan EU-maissa omia veroparatiiseja.

Kansalaiset odottavat ja vaativat ratkaisuja muuttoliikekriisiin. Kukaan eikä yksikään maa voi enää vetäytyä ja seurata vain katseella maahanmuuttoa, ei mitään virtoja vaan ihmisiä, joista osa päätyy kuolemaan merellä tai orjiksi. Nykyinen turvapaikkajärjestelmä ei toimi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top