Maailman suurimmat vaalit Intian jälkeen

Euroopan parlamentin vaalit ovat maailman toiseksi suurimmat vaalit Intian jälkeen. Ennakkoäänestys on alkanut vaisuna, mutta uskon äänestysvilkkauden kasvavan  ennen ensi sunnuntain finaalia.

Miksi kannattaa sitten äänestää? Äänestäminen on pieni vaiva, mutta sillä on suuri merkitys.  Jos äänestysprosentti jää pieneksi, menettää maailman merkittävin rauhanprojekti EU oikeutuksensa ja rapautuu.

Ukrainan tilanne on selvästi vakavoittanut vaalitunnelmia.  Kriittisimmänkin taitavat jo ajatella, että onneksi olemme Euroopan unionin jäseniä emmekä millään harmaalla vyöhykkeellä arvaamattoman naapurin, Venäjän vieressä. Euroopan unioni on  arvo- ja turvallisuusyhteisö. Näinhän suomalaiset ajattelivat jo silloin, kun unioniin päätettiin liittyä kansanäänestyksellä.

Venäjän presidentin Putinin  ideologin  Aleksander Duginin vierailu Suomessa  herätti monet ajattelemaan ja toivottavasti myös äänestämään. Äänestämällä voi jokainen vahvistaa Euroopan unionia. Hänen puheistaan kävi ilmi vanhan etupiiriajattelun nousu. Armollisesti hän ilmoitti, ettei Venäjälle ole tarkoitus ottaa Suomea äiti Venäjän syliin… Kiitos vaan, vielä pari vuotta sitten puheenvuoroa olisi pidetty mauttomana ja röyhkeänä.

Euroopan unionilla on arvoja, ei pelkästään intressejä. Kauppapolitiikassakin unioni haluaa edistää myös demokratiaa, ihmisoikeuksia ja  oikeusvaltion periaatteita. nämä arvot ovat nyt uhattuna naapurimaassamme Venäjällä.

Siis äänestämään!

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top