Luonnon kirjaa selaamaan

Kansanedustaja Juha Mieto tiedusteli, että ehtiikö kansanedustaja Jaakonsaari ollenkaan viettää kesälomaa. Vastasin hänelle,että kyllä ehtii, sillä Oulun vaalipiiri on sellainen Kepulandia, ettei kutsuja kesäjuhliin demareille juuri tule.
– Mieto vastasi, että ”Kurikkahan tulloo…”

Ensimmäisinä kansanedustajavuosina asia tietenkin harmitti,sillä ilo ja intohimo ilosanoman levittämiseen oli ylitsevuotava, mutta sitten siihen tottui ,ja nyt näkee jo ”boikotin” valoisan puolen. Eipähän tarvitse kesken kaiken vetää sukkahousuja jalkaan, ja aikaa jää lukemiseen ja latautumiseen. Ihan hyvä näin.

Tapanani on käydä Päätalo-päivillä. Se on minusta Suomen aidoin kesätapahtuma. Kuhmon kamarimusiikkifestivaalit ovat usein ohjelmassa,samoinkuin Iijokisoutu. Tänä kesänä on tarkoitus myös mennä Savonlinnaan eduskunnan tilaamasta Isän tyttö-oopperasta nauttimaan. Myös Porin Jatsit ovat ohjelmassa. Näyttää siis ohjelmaa olevan ihan nokko eli tarpeeksi, kuten Päätalon kielellä sanotaan.

Miedon lisäksi eduskunnan uusista ”urheilujulkkiskansanedustajista” (huh, mikä sana), on kehittymässä kelpo kansanedustajia. Sekä hiihtäjä Mieto, painija Asell (sd), että curlin-sankari Uuspaavalniemi (kesk)käyttävät painavia puheenvuoroja tulevaisuusvaliokunnassa, jossa minäkin olen.
Lisäksi olen laulanut Marko Asellin kanssa duettona ”Tahdon olla sulle hyvin hellä”-kappaleen eduskuntaryhmämme kevätkauden päättäjäisissä. Suosio oli valtava.
Nyt lähden Luonnon kirjaa selaamaan. Hyvää kesää ja kireitä siimoja!Palataan asiaan luonto-blogien merkeissä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top