Konkretiaa

Ulkoasainvaliokunta sai tänään valmiiksi mietintönsä koskien Euroopan perustuslaista tehdyn sopimuksen hyväksymisestä. Valiokunta suosittelee yksimielisesti asiakirjan ratifioimista.

Miksi ? Siksi että sopimus sisältää monia Suomen pitkään ajamia tavoitteita EU:n toiminnan kehittämiseksi. Sopimukseen on kirjattu myös Suomen erityishuolet: mm. työeläkejärjestelmän poikkeusasema ja harvaanasuttujen alueiden erityisasema.

Lisäksi haluamme , että unionista tulee avoimempi ja ketterämpi vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin. Suomen meneillään oleva puheenjohtajuuskausi on osoittanut, että EU tarvitsee uudistusta.

Suomi on yhä tiiviimpi osa EU:n turvallisuusyhteistöä. Se mikä vielä puuttuu on konkretia. Valiokunta pyysikin hallitukselta selontekoa turvatakuiden konkretiasta.
Miksi sitten hyväksyä jo kahdessa kansanäänestyksessä kuolleeksi julistettu sopimus? Siksi, että se tulee olemaan sittenkin pohjana tuleville neuvotteluille ja suomalaisen poliittisen tahdon ilmauksena unionin tulevan kehityksen suunnasta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top