Keskusta- heikoin lenkki?

Kaikesta näkyy, että Suomessa valmistaudutaan seuraaviin eduskuntavaaleihin.Sisäpolitiikka on vielä keskustelujen ytimessä, mutta varsinainen vaalikeskustelu tullaan käymään pakotteiden ympärillä, mikäli Ukrainan ja Venäjän konflikti ei ratkea. Ennustukseni on, että Suomen Keskusta tulee irrottautumaan Suomen ja Eurooopan unionin harjoittamasta politiikasta, vaikka Suomessa on isoissa, Suomen kansainvälistä asemaa koskevissa kysymyksissä pyritty laajaan yksimielisyyteen.

Keskustan strategit voivat ajatella voittoisia vuoden 2003 vaaleja ja ns.Irak-gatea, jolloin puolueen puheenjohtaja vei Keskustan vaalivoittoon väittämällä valheellisesti, että silloinen pääministeri Paavo Lipponen olisi vienyt Suomen Irakin sotaan. Kum tulevissa eduskuntavaaleissa Kokoomus ja Keskusta kilpailevat suurimman puolueen paikasta, Keskusta tuskin maltaa olla käyttämättä Venäjä-ja pakote-korttia Kokoomusta ja hallitusta vastaan.

Ulkopolitiikka ja EU-politiikka on politiikkaa ja kaikista kansainvälisiin suhteisiin vaikuttavista kysymyksitä voi ja pitää keskustella ennen eduskuntavaaleja. Suurista ratkaisuista pitää kuitenkin löytää yhteinen kansallinen linja ja vaalitastelun olisi hyvä pysähtyä valtionrajan kohdalle.

Suomen on oltava pakotepoliitikassa yhteisessä rintamassa. Pakotteiden idea on pakottaa diplomaattisiin ratkaisuihin. Suomen on luonnollisesti pidettävä huolta siitä, politiikan pitää kohdella samalla tavalla eri jäsennmaita.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top