Kepu pettää aina – nyt omansakin

Kun maaherra Hannele Pokka asettui Oulun kaupunginjohtajakandidaatiksi, erityisesti keskustalaiset ylistivät hänen erinomaisuuttaan: maaherra, tohtori, ex-oikeusministeri. Eilisessä valtuuston kokouksessa kaikki keskustalaiset äänestivät kaupunginjohtajaksi kokoomuslaisen Martti Pennasen. Siis: Kepu pettää aina- nyt omansakin.

Ouluun iski Tampereen tauti: kaupunginjohtajaksi piti saada porvari. Hallituksessa ja eduskunnassa ylistetään punamultaa, mutta kunnallisella tasolla kiusaus oikeistoyhteistyöhön on käsinkosketeltavaa.

Myös Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosella pyyhittiin pöytää.
Näin Oulun kaupunki menetti historiallisen mahdollisuuden tehdä kvanttihypyn todellisuuteen, jossa peruspalvelujen tuottaminen ja sitä kautta sosiaalinen eheys olisivat saaneet kaupunginjohtajan kasvot.

Näin naisten äänioikeuden 100-vuotisen taipaleen kunniaksi olisi tietenkin ollut komeata saada Oulun histotian ensimmäinen nainen kaupunginjohtajaksi.
Mitä ajattelivat valtuuston naiset? Onko todellakin niin, että naisten rooli on vain kapsahtaa miehen kaulaan, kun tärkeä valinta on suoritettu?

Tampereen ja Oulun tapausten jälkeen on aika pysähtyä pohtimaan,mikä vetää porvareita niin voimakkaasti yhteen, että paras hakija halutaan syrjäyttää? Onko oikeistoluulilla vankempaakin pohjaa ja mitä me voisimme tehdä tuulen suunnan kääntämiseksi?
Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top