Katainen pian röntgeniin

Euroopan parlamentissa alkaa maanantaina komissaariehdokkaiden läpivalaisu. Suomen Jyrki Katainen joutuu röntgeniin vasta maanantaina 6.lokakuutta. Hiiliä Kataisen grillin alle on kasannut demariryhmän varapuheenjohtaja, espanjalainen Enrigue Guerrro Salom väittämällä Kataista ”talouspolitiikan talebaniksi”.

Espanjalainen retoriikka on kovaa, mutta kyllä Katainen on saanut kovaa kritiikkiä laajemminkin. Kysymyksessä on harjoitetun talouspolitiikan kritiikki, johon nyt haetaan kasvuun ja työpaikkojen syntyyn tähtäävää rytminvaihdosta

Suomalaisena demarina olen joutunut kuuntelemaan kritiikkiä korvat punaisina. Monipuoluehallituksiin tottumattomien kollegojen on vaikea ymmärtää, että myös vasemmisto on Suomessa tukenut velan kasvun pysäyttämiseen tähtäävä politiikkaa. Olen kehunut, että olemme kuitenkin onnistuneet estämään Leikkauksia-luihin-saakka tähtäävät toimet.

Ei oikein mene perille.Suomalaisena olen mainostanut Kataista yhteistyökykyisenä, ratkaisuhakuisena ja tulevaisuusratkaisuihin tähtäävänä poliitikkona. Niitä taitoja tullaan tarvitsemaan, sillä tiiminvetäjänä komission varapuheenjohtaja ei voi olla mikään öykkäri. Ei sekään viesti olen vielä mennyt perille.

Katainen on innostunut digitaalisesta vallankumouksesta, mikä on Euroopan tulevaisuuden kannalta ydinkysymys. Tämä inspiroi hiukkasen Kataisen tiukkoja vastustajia.

Minulle väitettiin myös, kuinka halveksivasti Katainen oli suhtautunut kriisimaiden ongelmiin mm. väittämällä kuinka ” Portugalissa ihmiset eivät tee työtä, vaan makoilevat vaan rannoilla”. Ei, ei, ei! Sanoja oli populistijohtaja Timo Soini saaden aikaan isot otsikot ja portugalilaisten vihat koko Suomen niskaan.

Edessä on siis viikko keskusteluja meppien kanssa oikeista ja vääristä Kataisen kohdistuvista väitteistä.Avainasemassa on tietenkin Katainen itse. Katainen valitan komission varapuheenjohtajaksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top