Jotain reilua sentään

Sdp:n puheenjohtaja -”road show” piipahti lauantaina Oulussa.Tein havainnon, että kaikki puheenjohtajaehdokkaat-piispa Ilkka Kantolaa lukuunottamatta- tulivat ja menivät samalla koneella… Entäpä, jos olisi sattunut onnettomuus? Puheenjohtajaksi olisi ollut pakko valita piispa. Reilu Suomi-tunnuksella puoluekokoukseen valmistautuva puolue voi siis luottaa, että joku jossain on sentään reilu… meinaan Yläkerran Ukko, kun ei asettunut ex-paimenen eli piispan tukimieheksi.

Puheenjohtajakiertue ei nostanut ainakaan Oulussa ketään erityiseksi ”tähdeksi”. Ehdokkaat eivät päässeet väittelemään keskenään eikä puheenjohtajana toiminut Jouni Backman onnistunut vetämään esille aatteellisia eroja. Minkä sortin sosialisti olet -kysymys heti alussa olisi ollut kutkuttava.

Keskustelin jälkeenpäin paikalle saapuneiden kanssa. Epävarmuus uuden puheenjohtajan persoonallisuudesta oli jopa kasvanut. Tuli mieleen jälleen kerran lempiaforismini:” Monta asiaa olisin ymmärtänyt, jos sitä ei olisi minulle selitetty.”(Jerzy Lec). Niin paljon oli selityksiä, ettei linja kirkastunut.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top