Jo riittää, YLE

Eduskunnan alaisen Yleisradion hallintoneuvoston on syytä käydä joulukuun kokouksessa vakava keskustelu Yleisradion ohjelmapolitiikan suunnasta. Hallintoneuvosto on sitoutunut suunnitelmiin Yleisradion talouden tasapainottamiseksi, mutta sen seuraukset ohjelmapolitiikkaan tuskin vastaavat hallintoneuvoston linjauksia.

Miksi käydään juuri kotimaisen asiaohjelmiston kimppuun, vaikka hallintoneuvostossa juuri dokumentit ja asiaohjelmat on toistuvasti koettu Yleisradion vahvuudeksi ja yhdeksi yhtiön painopistealueeksi?

Nyt irtisanomisuhan alaisena ovat juuri dokumenttien tekijät. Saako jo muutoinkin hieman väsähtänyt Ylen oma dokumenttituotanto näin lopullisen kuoliniskun? Sitä en kertakaikkiaan voi hyväksyä Ylen hallintoneuvoston varapuheenjohtajana ja mm. TV:n Ykkösdokumentin ja TV2:n ”Täällä Pohjantähden alla” -ystävänä.

Henkilöstön ”pakkoeläköittäminen” on niinikään jyrkässä ristiriidassa eduskunnan muutoin hyväksymien linjausten kanssa, joilla pyritään eläkkeellesiirtymisiän myöhentämiseen.Irtisanomisten ja irtisanomisilla uhkaamisten keskittyminen vanhempiin työntekijöihin on paitsi ikärasismia myös kohtalokasta koko ohjelmatuotannon laadun kanssa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top