Hyvin meni-paronitar Ashton!

Tänään oli ensimmäinen ”grilli”. Ulkoasianvaliokunnassa oli kuultavana   brittikomissaari Ashton – tuleva EU:n ”puhelinnumero” maailmalla. Hän siis vastaa kun Obama soittaa ja kysyy ”Euroopan mielipidettä”.  Näin teoriassa.Uskon, että paronitar Astonista tulee myös EU:n silmät, korvat ja miksei myös sydänkin. Hän vaikutti vahvalta pesoonallisuudelta ja kokoavalta voimalta, jonka tehtävänä on saada usein eripuraiset Eu-maat puhumaan yhdellä äänellä.

Ainakin hänestä tulee esikuva -ei ainoastaan Euroopan , vaan koko maailman tytöille ja naisille.  EU:n kuva on tähän saakka ollut kieltämättä miehinen. Minuakin on lievästi ärsyttänyt esimerkiksi huippukokouksista otettu ”perhekuva”, jossa valtionpäämiehet (siis miehet)veikistelevät kameran edessä.

Sain puheenvuoron (mikä on harvinaista herkkua) Ashtonin kuulemisessa. Onnittelin häntä ja toivoin, että hän edistäisi naisten asemaa uudessa ulkosuhdehallinnossa. Esitin hänelle myös toivomuksen, että hän ottaisi vakavasti arktisen politiikan. Arktinen aarrearkku kaasuineen ja öljyineen on aukeamassa ja EU:n pitää olla siellä , missä tapahtuu. Arktiset alueet ovat myös ilmastonmuutoksen laboratorio ja tarvitsevathan alkuperäiskansatkin suojelijansa…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top