Huomiopolitiikkaa

Meppikollegat Ville Itälä ja Sirpa Pietikäinen ovat julkisesti paheksuneet, että Suomessa on nostettu esiin Paavo Lipposen nimi Eurooppa-neuvoston puheenjohtajaksi. Kuulemma se vaarantaa Olli Rehnin   mahdollisuuksia. Kyllä on mennyt Kokoomuksen ylimielisyys eli arroganssi pitkälle, kun heiltä pitäisi kysyä, ketä Euroopan sos.dem. puolue PES saa esittää EU:n uusiin johtotehtäviin.

Meppien esityksen takana on joko ajatus siitä, että demarit pitää poistaa Euroopan kartalta eli toiseksi suurimmalla parlamentin ryhmälla ei ole oikeutta vaatia mitään, vaan porvarit jakavat Euroopan vaikutusvallan keskenään tai kysymys on Suomen sisäpolitiikasta. Tiedä häntä- vet svansen, sanoisi Pertti Paasio.

Huomiopolitiikkaa se ainakin on. Samaan sarjaan kuului parin viikon takainen Jyri Häkämiehen esitys Pekka Haavistosta sovittelijaksi Afganistaniin. Ehdotusta ei oltu tarkoitettukaan vakavasti otettavaksi, sillä kukaan ei siitä tiedä vieläkään mitään EU-tasolla. Tarkoitus oli siirtää hetkeksi  huomio pois vaalirahaskandaalista. Siis huomiopolitiikkaa.

Suomalaisista kokoomusmepeistä huolimatta Lipponen on esillä tärkeään tehtävään.Mahtaa olla Barrosolla hikinen paikka  . Hän on ilmeisesti luvannut kaikille jäsenmaille ”mahdollisimman painavan salkun”.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top