Homofobia-Euroopan tahra

Euroopan unioni on arvoyhteisö. Se tarkoittaa ihmisten tasavertaista kohtelua sekä  ikään, uskontoon, ihonväriin tai  seksuaaliseen suuntautumiseen kohdistuvan syrjinnän tuomitsemista. Lainsäädännön tulee olla reilua ja syrjimätöntä, missä onkin edistytty.

Ihmisoikeudet ja oikeusvaltion periaatteet ovat Euroopan unionin sydämenlyönti. Ilman tätä arvoperustaa yhteisö menettää olemassaolon oikeutuksensa.  Unionin arvopohja on myös EU:n paras ja samalla myös haastavin brändi. 

Reilukaan lainsäädäntä ei torju hiljaista syrjintää ja stigmatisointia eli leiman lyömistä otsaan. On erikoista, että kouluissa ja jopa päiväkodeissa haukkumasanaksi kelpaa  sana homo. Se  kertoo paljastavasti  kulttuuriympäristöstämme ja aikuisväestön asenteista.

Presidentti Barack Obama on ensimmäinen Yhdysvaltojen presidentti, joka on vastikään ilmoittanut hyväksyvänsä homoavioliitot. Hänen keskeinen perustelunsa oli syrjimättömyyden ohella se, ettei kukaan kansalainen saisi tuntea itsään ulkopuoliseksi. Myös Euroopan komissio ja Euroopan parlamentti  vahvistivat tällä viikolla  kannanotossaan syrjimättömyyden periaatteet ja tuomitsivat Euroopassa kasvavan homofobian.

     Homofobia on todellakin tahra Euroopan arvokartassa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top