Helvetti maan päällä

Olen syntynyt pahaan maailmaan. Äitini oli viimeisimmillään, kun Yhdysvallat pudotti Hiroshimaan ja Nagasakiin valtavaa tuhoa aiheuttaneet ydinpommit. Helvetti tuli viime sunnuntaina uudelleen maan päälle, kun Pohjois-Korea teki vaarallisen ydinkokeen. Nyt Yhdysvaltain presidentti puhuu tosissaan, että ydinaseet eivät ole enää pelote vaan niitä voidaan myös käyttää.

Pohjois-Korean johtaja uhkaili maailmaa tuhovoimaltaan kymmenen kertaa Hiroshimaa ja Nagasakia suuremmilla pommeilla, Yhdysvallat kovensi kielenkäyttöään ja uhkasi massiivisilla iskuilla.

Tekikö Pohjois-Korea kokeen yksin? Onko totta, että maalla on käytössä se tieteellinen ja teknologinen osaaminen, mitä koe vaati? Joka tapauksessa maailman tilanne on vaarallisin sitten toisen maailmansodan

Kun ensi viikolla Euroopan parlamentti kokoontuu täysistuntoon, Pohjois-Korea on varmasti esillä. EU:n panos voi olla tärkeä, jotta tilanteen kärjistyminen voidaan estää. Nyt tarvitaan Kiinan, Venäjän, Yhdysvaltojen ja EU:n yhteisiä ponnisteluja, jotta diplomaattinen ratkaisu löydetään ja turha sanojen ja sapelien kalistelu saadaan loppumaan.

Yhtenäinen ja äänekäs Eurooppa voi vaikuttaa vaikeissa tilanteissa, mistä esimerkkinä olivat menestyksekkäät Iraniin ydinaseohjelmaa koskevat neuvottelut. Ydinaseiden leviäminen voidaan ja pitää estää. Se on tämän sukupolven tärkein tehtävä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top