Hellää huolenpitoa

SDP:n Joensuun puoluekokous oli energinen ja iloinen. Kun Kokoomus vei Toivon, otti SDP Uskon ja Rakkauden. Nyt Keskustassa mietitään kiivaasti, mitä jää jäljelle. Hellyys? Tahdon olla sulle niin hellä. että  saat olla jäsen vaikka tahtomattasi?

Politiikka on käsitteitä ja niiden varastamista kuten  ”Kokoomus on Tyväenpuolue”. Viimeksi mainittu puri niin Suomessa,Ruotsissa,Saksassa kuin UK:ssakin. Seuraavissa vaalien koetinkivi kaikille ns. suurille puolueille on voittaa populistiset ja erilaiset ääriliikkeet.

Pessimistinen ennusteeni on, että vajaan vuoden kuluttua pidettävissä Suomen eduskuntavaaleissa suurista puolueista voittaa se, joka häviää vähiten.

SDP:ssa on nyt voitontahtoa. Erityisesti Mikael Jungner on kiinnostava tuleva linjanvetäjä. Hänen ehdoton vahvuutensa on, että Jungner on kaikkea muuta kuin pelkuri, mutta ennenkaikkea hän osaa katsoa Sdp:tä myös ulkopuolisin silmin. Työväentalonenä on tärkeä, mutta kyky aistia  työväentalon ulkopuolelta tulvivia heikkoja signaaleja on vieläkin tärkeämpää.

 Politiikassa puolueiden  menestyminen riippuu ratkaisevasti kilpailijoiden heikkoukdesta. Nyt keskustalla on selvä alavire.Viimeinen skandaali ovat haamujäsenet.

Ensimmäinen poliittinen tehtäväni oli 70-luvulla olla Oulun kaupungin nuorisolautakunnann puheenjohtaja, Silloin tapeltiin nuorisomäärärahoista. Järjestöillä oli hurja määrä jäseniä aivan siihen saakka, kun pyysimme jäsenluettelot tarkistttaviksi. Eräskin  kaupungin nuorisosihteeri löysi oman nimensä Kesksutanuorten jäsenluettelosta, vaikka ei ollut koskaan jäseneksi liittynyt.

Kävi ilmi, että Keskustalla oli  tapana ilmoittaa Pudasjärveltä Ouluun muuttaneet piiritoimistoon ja samalla liitättää ko. henkilöt Nuoren Keskustan Liiton jöäseniksi. Sinänsä hellää huolenpitoa. Niin toimi korsimolainen puoluekone.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top