Heinäluoma on väärässä

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Eero Heinäluoman  käsitys, että Suomeen tulleet ja Suomessa työtä tekevät maahanmuuttajat veisivät työt suomalaisilta perustuu vanhentuneeseen käsitykseen työstä. Olemassaoleva työ ei ole vakio, jota jaetaan, vaan työ luo  uutta työtä.

 Heinäluoman kannattaisi selvittää esimerkiksi kuinka paljon Helsingissä on jo maahanmuuttajien luomaa uutta yrittäjyyttä.Kainuu puolestaan ei enää selviäisi ilman maahanmuuttajataustaisia lääkäreitä.  Tieto ei lisää rasismia, ja poliitikkojen moraalinen velvollisuus on faktojen kautta lisätä ihmisten tietoisuutta myös monimutkaisissa maahanmuuttoasioissa eikä ruokkia ennakkoluuloja.

On vaarallista,  jos Suomen vastaus  talouskriisiin on käpertyminen. Työperäinenkään maahanmuutto ei ratkaise ikääntymisen mukanaan tuomaa työvoiman tarvetta, mutta  kohtalokasta olisi yrittää estää tänne työhön tulevat. Eduskunnassa käsittelyssä oleva hallituksen esitys purkaa tarpeetonta byrokratiaa työperäisen maahanmuuton ympäriltä on järkevä esitys.

SDP:n lähestyvä puoluekokous on nyt paljon vartijana. Joko kenttäväki antaa siimaa maahanmuuttovastaisille pyrkimyksille tai kirkastaa SDP:n sekavaa linjaa.

Suomessa  voimassaoleva työehtosopimusten yleissitovuus on hyvä väline esää kahden kerroksen työmarkkinoiden syntyminen. Ongelmana on ollut riittävän valvonnan puute. Työsuojelupiirien resursseja on syytä lisätä, jotta  väärinkäytöksiltä vältyttäisiin.Myös luottamusmiesten resursseja valvoa työehtosopimusten noudattamista työpaikoilla tulee vahvistaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top