Hämmästyttää,kummastuttaa

Katselin aamulla YLE:n aamu -TV:n jälkiviisaita. Heti lähetyksen jälkeen soitti kansalainen Suomussalmelta ja ihmetteli samaa kuin minäkin: miten on mahdollista että kaikki keskustelijat hyökkäsivät sumeilematta Sdp:n kimppaan? Gustav Hägglundikin oli tullut kaapista ulos ja oli niin porvaria, niin porvaria,että Kokoomusta avoimesti mainostava Santavuorikin vaikutti objektiiviselta.

Samaa ihmetteli eilen Urpo Kortetjärvi, kun Kuusamosta tullessamme poikkesimme nopeasti Taivalkoskella viemässä vaalimateriaalia. Urpon mielestä puoluejohtajien vaalikeskusteussa kaikkien maalitauluna oli ollut Sdp:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma.

Toinen asia joka hämmästyttää ja kummastuttaa pientä kulkijaa , että aluepolitiikasta puhutaan niin vähän, vaikka alueelliset ongelmat ovat selvästi kärjistymässä mm. muuttoliikkeen seurauksena. Edellisissä eduskuntavaaleissa aluepolitiikka oli pääteema.
Selitys on yksinkertainen.Keskusta on nyt hallitusvastuussa ja ”ihmeparantuminen” alueella jos toisella on tapahtunut.
Näin ei tietenkään ole. Ongelmat ovat kasvamassa. Jopa erityisen H elsinki-ministerin nimittäminen on saanut laajaa vastakaikua. Sitä ne vaalit teettävät. Seuraavassa hallitusohjelmassa on herätettävä henkiin ja päivitettävä Lipposen hallitusten ideoima erityinen Pohjois-Suomi -kehittämisohjelma, jotta Pohjois-Suomen kehittäminen saisi uutta puhtia ja uutta näkökulmaa yli ministeriörajojen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top