EU:n pärjääminen Suomelle elintärkeää

Urpilaisen-Kataisen hallituksen tärkeimpiä tehtäviä on muuttaa suhtautumista Euroopan unioniin. Jarrumiehiä unionissa kyllä riittää, mutta johtajuudesta on suuri puute.

Aktiivinen EU-jäsenyys on Suomelle elintärkeä, vaikka ilmapiiri Suomessa viekin toiseen suuntaan. Viennistä elävän maan hyvinvointi on pitkälti kiinni siitä, että koko Eurooppa pärjää.

Jäsenmaiden on lopetettava pokerinpeluu, sillä epäröinti ja viivyttely kriisimaiden pelastamiseksi on jo vienyt kriisimaita kuilun partaalle – ja koko Euroopan unionia globaaliin marginaaliin.

Uusien ministerien on pystyttävä kertomaan kansalaisille EU:n merkitys elintason nostajana ja eurooppalaisen vapauden sekä vakauden puolustajana.  Perussuomalaiset kyllä kertovat EU:n viat  ja epäonnistumiset, joten hallituksen tehtävä tuoda esille  EU:n mahdollisuudet työllisyyden ja talouskasvun vauhdittajana.

Eduskunnan suuri valiokunta on keskeinen Suomen EU-politiikan tekijä. Olikin hieman hämmentävää, kun valiokunta otti jyrkän kielteisen kannan mm. eurobondeihin eli EU:n jäsenmaiden yhteisiin velkakirjalainoihin.

Tämän lisäksi valiokunta kritisoi Euroopan parlamenttia ”vallanhimosta”, vaikka parlamentti haluaa käyttää vain perussopimuksen sille antamaa valtaa ja oikeuksia. Kieltämättä Suomen eduskunnan suuri valiokunta ei ole tässä yksin, sillä parlamentin valtaa lisänneen Lissabon-sopimuksen maailma on monelle vastenmielinen, kun parlamentti on noussut tasaveroiseksi lainsäätäjäksi jäsenmaiden hallituksia edustavan neuvoston rinnalle.
 
Jäsenvaltiot – Suomi muiden mukana – ovat antaneet tämän vallan Lissabonin sopimuksen myötä, eikä parlamentti ole sitä viekkaudella eikä vääryydellä keplotellut. On myös syytä muistaa, että Euroopan parlamentti on epädemokraattisuudesta arvostellun EU:n ainoa suoralla kansanvaalilla valittu elin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top