Ehtaa sovinismia

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini pitää kahden nuorehkon naisen nimittämistä hallitukseen ”lyöntinä vasten duunarin kasvoja”. Kannanotossa näkyy perussuomalaisten pohjaton vanhoillisuus ja ehta sovinismi eli naisvihamielisyys.

Yhtäältä Soinin kannanotosta heijastuu käsitys siitä, etteivät naiset olisi pystyviä ”miesten töihin” kuten ministerin tehtäviin ja toisaalta vanhentunut käsitys naisten asemasta työmarkkinoilla. Tämän päivän proletaareja ovat pienipalkkaiset, pätkätöitä tekevät naiset, joille koulutustaan ei takaa enää nousun portaita.

Soinin tapa nostaa miehet politiikan ykköskohteeksi ja tasa- arvotyön leimaaminen ” vouhottamiseksi” on yhdensuuntaista muiden eurooppalaisten populististen ja äärioikeistolaisten liikkeiden kanssa. Soinin veljespuolueet Euroopassa ovat vääntäneet koko tasa- arvokäsitteen lyömäaseeksi maahanmuuttajia, monikulttuurisuutta ja feminismiä vastaan.Monissa Euroopan maissa työväenluokkaisen retoriikan takana on äärimmäisen vanhoillinen yhteiskuntakäsitys ja äärioikeiston pyrkimykset.

Puheenjohtaja Jutta Urpilaisen rohkea teko uudistaa hallitusryhmää ansaitsee tunnustuksen. olen varma siitä, että moderni suomalainen ay-liike on mukana tasa – arvotyössä puolustamassa pienipalkkaisia naisia.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top