Aseet tappavat

Kauhajoen koulusurmien jälkeen suomalaisministeri toisteli USA:n Kansallisen Kivääriliiton hokemaa, että ” Aseet eivät tapa.Ihmiset tappavat.” Tuota puolitotuutta tuskin kukaan kehtaa enää esittää.Aseet tappavat ja mitä enemmän aseita on olemassa, sen enemmän ihmisiä surmataan.
Voi olla mahdollista, että Yhdysvalloissa ryhdytään nyt pienten koululaisten surman jälkeen pohtimaan vakavasti aseiden myynnin ja hallussapidon rajoittamista. Ainakin presidentti Barack Obama vaikuttaa päättäväiseltä. Hän on luvannut tehdä kaiken mahdollisen, jotta tulevilta targedioilta vältyttäisiin.

Mitä tapahtuu Suomessa?

Viime vuosien koulusurmat ja Sellon joukkosurma tehtiin puoliautomaattiaseilla. Kauhajoen koulusurmia tutkinut lautakunta esitti aselain aselakiin puoliautomaattiaseiden täyskieltoa. Asia ei edennyt silloisen sisäministeri Anne Holmlundin(kok)kielteisen kannan takia.
Kauhajoen koulusurmien tutkintalautakunnan puheenjohtajana toimi Pekka Sauri. hän on julkisuudessa todennut kannattavansa edelleen automaattiaseiden saannin rajoittamista.

Toivottavasti viimeaikaiset tragediat nostavat kiellon uudelleen esille. En jaksa millään ymmärtää, miksi automaattiaseita ei voisis kieltää. Asiaa pitää vakavasti pohtia, sillä Suomessa tapetaan Yhdysvaltojen jälkeen toiseksi eniten ihmisiä ampuma-aseilla. Vähiten ihmisinä surmataan aseilla Japanissa, Honkongissa ja Hollanissa. Kaikissa esimerkimaissa aseiden hankinta ja hallussapito on ankarasti säännelty.

Ampuma-aselakia ollaan Suomessa muuttamassa, mutta vaatimattomasti.On oikein, etä lääkäreillä on nykyään velvollisuus poliisille ilmoitus henkilöstä,jotka potilastietojen perusteella voidaan katsoa olevan sopimattomia pitämään aseita.
Lääkärit ovat pitäneet lakiin tehtyä kirjausta epäselvänä.Nyt sitä korjataan.

nyt olisi aika mennä pitemmälle aselain uudistuksessa ja kieltää puoliautomaattiaseet, vai mitä?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top