Aseet tappavat

Milloinkahan sisäministeri Anne  Holmlund tunnustaa, että aseiden leviämisellä ja väkivallalla on selvä yhteys? Liian pitkään hän vain rauhoitteli  ja toisteli televisiossa amerikkalaisen Kansallisen Kivääriyhdistyksen ajatuksia, että ”aseet eivät tapa, ihmiset tappavat.” Mitä enemmän aseita, sitä enemmän väkivaltaa. Aseiden leviäminen on kuin korruptio. Jos niille annetaan kasvualustaa, niin ko. ilmiöiden  poiskitkeminen on erittäin vaikeaa, jopa mahdotonta.

 Minullekin seliteltiin aluksi,että kansainvälistäkin hämmästystä herättänyt  aseiden suuri määrä Suomessa  liittyy metsästykseen, mutta  väite on osoittautunut vääristeleväksi ja aseita puolustelevaksi, sillä myös muualla metsästetään kuten Ruotsissa, Saksassa jne.

Suomi on väkivaltainen maa. Puukkojunkkarien , kansalaisodan silmittömän väkivallan ja sotie n kauhujen perinteeseen liittyy myös tämän päivän väkivalta. Psykohistorioitsijoilla olisi nyt analysoitavaa.Teologitkin voisivat miettiä , että miten ihmeessä maailman luterilaisin maa voikin olla näin väkivaltainen? Liittyykö kasvanut  väkivalta myös selkeään oikeistolaistumiseen?

 Käsiaseisiin pitäisi olla nollatoleranssi. Aselakeja on tiukennettava.Lähestymiskiellon toimivuutta ja tarkkuutta pitää parantaa. Ylirajojen tapahtuvaan kansianvälisen rikollisuuden torjuntaan pitää kiinnittää entistä enemmä’n huomiota.

Pahinta olisi  mennä ylitse siitä, missä aitaa ei ole ollenkaan, eli nähdä maahanmuutto Sellon yksittäistapauksen johdosta sylliseksi väkivallan kasvuun. Se vain lisäisi vihaa ja väkivaltaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top