Eduskunnan kyselytunnin jälkeen oli Metro-lehdessä lyhyt, mutta ytimekäs teksiviesti:
”Demarit ovat taas vasemmalla, vihreät porvareita ja Esko-Juhani Tennilä yhtä komea kuin ennenkin.” Siinäpä se. Niin on jos siltä näyttää, sanoi aikoinaan kirjailija Luigi Pirandello.

Ja siltä se näyttääkin: porvarihallitus syö pieniä lapsia aamiaiseksi.Ensimmäiseksi se rouskuttaa lasten oikeutta päivähoitoon. Jos vanhemmat ovat työttömiä tai opiskelevat , hoitakoot lapsensa kotona! Ensikuulemalta asia ei kuulosta hirveänkauheankamalalta, mutta sitä se on, kun teoriassa ok-asia suhteutetaan tämän päivän todellisuuteen.

Ensinnäkin työttömän tehtävä on hakea työtä ja parantaa työmarkkinavalmiuksiaan. Se ei onnistu, jos on kotona. Opiskelijavanhempien pitää opiskella ja valmistua nopeasti, mitä kivasti auttaa lasten turvallinen päivähoito.

Monet nuoret vanhemmat ja yksinhuoltajat tekevät pätkätöitä , vuokratyötä, freelance-hommia yms, joten pysyvä hoitopaikka on erittäin tärkeää ei ainoastaan vanhempien työssäkäynnin, mutta ennenkaikkea lasten kannalta.

Ehdottomasti parasta suomalaisessa hyvinvointivaltiossa on korkeatasoinen lasten päivähoito. Se on myös tasa-arvon kannalta mitä arvokkain asia. Oli sitten professori tai työtön, vanhemmat haluavat lapsilleen hyvää hoitoa. Professori maksaa hoidosta, mutta työtön ja köyhä voi saada saman hoidon ilmaiseksi. Se on aivan oikein ja siitä pitää pitää kiinni.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top