Nyt ei kenenkään tarvitse enää sanoa, ettei Natosta ole saatavilla tarpeeksi informaatiota. Perjantaina julkistetaan suurlähettiläs Sierlan kokoama tuhti tietopaketti ja parasta aikaa makustellaan vastaavaa UPIn julkaisua. Eikä siitä ole kuin runsas vuosi kun vaatimukseni kunnollisesta NATO selvityksestä kohtasi ankaraa vastustusta erityisesti sdp:n sisällä. Nyt näitä selvityksiä on kaksi.
Puheenjohtaja Eero Heinäluoma on esittänyt, että EU:n turvatakuut riittävät Suomelle. Minulle Nato-jäsenyys on kuitenkin myös jotain muuta kuin turvatakuita,joskin Nato-jäsenyys toisi turvallisuuteemmekin hyödyllisen lisän. Jäsenyys merkitsisi pienen Suomen vaikutusvallan kasvua ja täyttä osallisuutta kansainväliseen kriisinhallintaan, mikä on Suomen turvallisuuspolitiikan ykkösasia.
Heinäluoma näyttää ajattelevan, että EU-jäsenyys riittää. Ovatko Norjan,Tanskan,UK:n ,Saksan,Viron ja Kanadan demarit sitten aivan väärässä, kun korostavat monenkeskisyyttä myös puolustuspolitiikassa?

Kylmästä sodasta on siirrytty kylmään keskinäisriippuvuuteen- myös puolustuspolitiikassa. Siksi Nato-jäsenyys maailmankuvan muodostamisen takia on hyvä keskustelun aihe.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top