Terveiset Pohjois-Saksasta Kielin viikolta, jossa pohdimme parlamentaarikkojen voimin Itämeri yhteistyötä. Ei todellakaan ole mikään uutinen, että Itämeren tila on hirveä, mutta uutinen on, kuinka paljon meren tilasta on todella hyvää tutkimustietoa. Suomi saastuttaa Itämerta asukasta kohden eniten- kiitos maatalouden päästöjen, mutta pahimmat likaajat määrällisesti ovat Puola ja Pietari.

Oli kiva olla pitkästä aikaa saksankielisessä seminaarissa. Saksan kielen vahvat verbit palautuivat nopeasti mieleen ja oli ilo puhua tuota hienoa Goethen,Schillerin,Rudolf Steinerin , Karl Marxin ja Martin Lutherin kieltä. Oli oikeasti ”eurooppalainen” olo.Jalkapallohurmiokin oli aistittavissa. Autoissa liehuivat jo viime viikonvaihteessa niin Saksan kuin Turkinkin liput. Siksipä itsekin seurasin poikkeuksellisen tiiviisti eilistäSaksa-Turkki ottelua. Kannatin vuoroin Saksaa ja vuoroin Turkkia.

Suomi tunnettiin luokan priimuksena EU-koululaisten vertailussa, sofware-osaamisesta ja armoitettuna hevimaana. Myös ex-ulkoministerin ja pääministerin naisseikkailut olivat tiedossa kuten myös vaalirahoitussotku. Suomen maine viattomana, maailman vähiten korruptoituneena maana on mennyttä…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top